Kontrast oraz wielkość czcionki

Kamery Online

Kalendarz Wydarzeń

Akademia Zdrowia i Urody

Data wydarzenia: 2020-05-12
Miejsce: .
Organizator: .
Kontakt: .
Udział: Bezpłatny

Warto wykorzystać wiosnę i bogactwo owoców  na przyrządzanie soków i koktajli oraz na eksperymentowanie z ich smakiem . Koktajle owocowe  to świetny sposób na smaczny zastrzyk energii. Posiadają wiele witamin i wartości odżywczych, zwłaszcza , gdy robione są ze świeżych owoców. Oto kilka przepisów, mamy nadzieję, że któryś z nich przypadnie Wam do gustu.

 

Koktajl truskawkowo-otrębowy (oczyszczająco i energetyzujący)

szklanka mleka (można użyć mleka roślinnego)

2 łyżki płatków owsianych

szklanka truskawek (poza sezonem - mrożonych)

pół banana

1 łyżeczka siemienia lnianego

Przygotowanie: umyte, odszypułkowane truskawki, obrany banan zmiksować następnie dodać otręby, siemię i mleko (również razem zmiksować)

 

Koktajl jagodowy / malinowy / poziomkowy (dla dbających o smukłą talię)

0,5 kg czarnych jagód lub innych owoców jagodowych

czubata łyżka mielonego lnu

szklanka kefiru

ćwierć łyżeczki cynamonu

szczypta mielonego imbiru

Wszystkie składniki należy zmiksować na gładko. Ponieważ owoce są soczyste, koktajl jagodowy można przygotować bez kefiru - będzie bardzo gęsty, ale równie pyszny. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.

 

Koktajl wiśniowy (zdrowy)

pół szklanki siemienia lnianego zalanego wrzątkiem

gruszka lub banan

3/4 szklanki wiśni bez pestek (mogą być mrożone)

Siemię lniane zalane wrzątkiem zostawiamy na pół godziny. Następnie studzimy i razem z owocami miksujemy.


dodaj do mojego kalendarza google lista wydarzeń